Осінь – час активних заготовок на зиму. Соус з кропу на зиму буде відтіняти страви і надавати їм літнього аромату в холодну пору року. Кроповий соус легко готувати, адже покроковий рецепт дуже простий і не потребує багато інгредієнтів і часу.

Кроповий соус зберігається у холодильнику. Соус з кропу має приємний зелений відтінок, аромати самого кропу і часнику і чудовий гострий смак.

Соус з кропу на зиму легко готувати з простих інгредієнтів

Для приготування кропового соусу на 10 порцій знадобляться наступні продукти:

  • кроп – 200 г;
  • лимонний сік – 1 ст. ложка;
  • часник – 10 середніх зубчиків;
  • олія – 80 г;
  • сіль – 1 ч. ложка.

За бажанням для аромату можна додати кілька листочків базиліку або м’яти.

Соус з кропу на зиму легко готувати, знаючи покроковий рецепт

Соус з кропу на зиму легко готувати, покроковий рецепт
Для приготування соусу з кропу знадобиться мінімум продуктів і всього півгодини часу
  1. Кріп промити під проточною водою і відділити від стебла, потім подрібнити.
  2. Подрібнений кріп складаємо у ємність, зверху натираємо на дрібні тертці очищений часник.
  3. Додаємо олію, сіль, лимонний сік і ретельно перемішати.
  4. Отриману суміш збиваємо у блендері до однорідної маси.
  5. Отриманий соус складаємо у стерилізовану банку з кришкою, яка щільно прилягає.

Соус з кропу на зиму готовий!

Кроповий соус можна використовувати для заправки салатів зі свіжих овочів або подавати його до основних страв. Також, соус з кропу, якщо додати до нього тертий сир, можна використовувати для канапок просто намазуючи зверху на підсмажені грінки.

Смачного!

Запрошуємо до обговорення!