Сезон полуниці розпочато. Все більше ягоди з’являється на наших грядках та у продажу. Тому вже можна починати готувати ягоду для вживання і взимку. Рецепт полуничного варення з мигдалем та лікером буде цікавинкою для Вашого зимового столу.

Рецепт полуничного варення з мигдалем та лікером, інгредієнти

Для приготування полуничного варення за цим цікавим рецептом знадобляться наступні продукти:

  • полуниця – 1 кг;
  • цукор – 800 гр;
  • мигдаль – 80 гр;
  • лікер Амаретто – 1 ст. ложка.

Рецепт полуничного варення з мигдалем та лікером, процес приготування

Процес приготування полуничного варення з мигдалем досить простий і не вимагає надто багато зусиль.

  1. Полуницю потрібно перебрати та помити під проточною водою. Важливо стежити, щоб ягода не ввібрала в себе воду під час миття, тому краще скористатися друшляком. Даємо стекти воді з полуниці декілька хвилин.
  2. Полуницю засипаємо цукровим піском і залишаємо на 1 годину.
  3. Мигдаль потрібно залити окропом, щоб вода покрила ядра повністю і залишити на 10 хвилин.
  4. Після цього потрібно злити воду, остудити мигдаль, зняти з ядра скоринку.
  5. До полуниці, засипану цукром, додати очищений мигдаль та перемішати.
  6. Потім підготовлену полуницю ставимо на маленький вогонь, доводимо до кипіння, варимо до 15 хвилин.
  7. Буквально за хвилину до закінчення варки додаємо лікер, накриваємо варення кришкою і доварюємо.
  8. Готове полуничне варення з мигдалем і лікером розливаємо по стерилізованим банкам та закатуємо, як звичайно.

Смачне і незвичайне полуничне варення готово для вживання зимовими вечорами.

Смачного!