Обліпиха вже дозріла і можна готувати заготовку смачного джерела вітамінів. Рецепт джему з обліпихи з додаванням яблучного соку допоможе приготувати смачне частування для холодної пори року.

Рецепт джему з обліпихи: інгредієнти

  • обліпиха – 1 кг;
  • цукор – 0,8 кг;
  • яблучний сік з м’якотью – 200 мл.

Додаткові інгредієнти – м’ята і лимонний сік за бажанням.

Рецепт джему з обліпихи: приготування

  1. Ягоди обліпихи потрібно перебрати, помити.
  2. Бланшуємо їх у киплячій воді 2-3 хвилини.
  3. Знімаємо з вогню, остужуємо і протираємо бланшовані ягоди через сито.
  4. Потім додаємо цукор і залишаємо на 2 години, щоб утворилася желеподібна маса.
  5. В отриману ягідну суміш виливаємо яблучний сік, перемішуємо і варимо 20 хвилин, але важливо не дати закипіти.
  6. Знімаємо з вогню і розкладаємо у підготовлені стерильні, гарячі банки і пастеризуємо їх. Температура води для пастеризації повинна бути +80°С. Час для пастеризації в залежності від об’єму тари складає: для півлітрових банок – 15 хвилин, для літрових банок – 20 хвилин.
  7. Одразу по закінченні пастеризації, банки треба закатати .

Додати цікавого смаку джему з обліпихи можна за допомогою 4-5 листочків м’яти. Для цього потрібно під час варки джему (ще без яблучного соку п.4) додати ці листочки на 2-3 хвилини. Або ж в самому кінці варки додати 3-4 столові ложки лимонного соку, це додасть нотки цитрусу до обліпихового джему.

Смачного!