Скибочка свіжого чорного або житнього хлібу з тоненьким шматочком соленого сала – одна з улюблених закусок українців. Рецепти засолки сала по різним рецептам допоможуть у домашніх умовах приготувати різноманітні на смак і ароматні страви.

Рецепт сала «П’ятихвилинка»

Рецепти засолки сала по різним рецептам у домашніх умовах
Солоне сало “П’ятихвилинка” легко готувати за простим рецептом

Інгредієнти:

  • свиняча грудинка – 1 кг;
  • вода – 1 л;
  • часник – 1 головка;
  • лаврове листя – 5 шт;
  • сіль – 4 ст. ложки;
  • перець духмяний і горошок за смаком;
  • червоний молотий перець за смаком.

Рецепт приготування:

  1. Для приготування сала «П’ятихвилинка» на кожен 1 кг сала треба брати 1 л води.
  2. На вогонь ставимо 1 л води і додаємо спеції і сіль.
  3. Чисте сало нарізаємо невеликі шматки.
  4. Коли сіль у воді розчиниться повністю, потрібно у цей розсіл викладати сало.
  5. Каструлю накриваємо кришкою і доводимо до кипіння.
  6. Як тільки розсіл з салом закипить, потрібно зняти піну, зменшити вогонь і варити рівно 5 хвилин.
  7. Після проварки сала потрібно одразу у каструлю видавити часник.
  8. Накриваємо кришкою і виносимо каструлю і ставимо у прохолодне місце на 12 годин.
  9. Сало «П’ятихвилинка» можна зберігати у морозильній камері. Готове сало можна присипати паприко, чорним молотим перцем на Ваш вибір.

Рецепти засолки сала у харчовій плівці

Рецепти засолки сала по різним рецептам у домашніх умовах
Смачне сало, засолене у харчовій плівці

Інгредієнти:

  • свиняче сало на шкірі – 300 гр;
  • часник – 4 зубчика;
  • сіль – 0, 5 склянки;
  • суміш перців – 1 ч. ложка;
  • кмин – 1 ч. ложка;
  • лавровий лист – 4 шт.

Рецепт приготування сала у харчовій плівці:

  1. Сало потрібно ретельно очистити. Дуже уважно і охайно треба очистити свинячу шкіру, зшкрябуючи ножем.
  2. У невеликій ємності готуємо суміш для засолювання. Пропускаємо часник через прес, додаємо сіль, спеції і добре перемішуємо.
  3. Цією сумішшю натираємо сало. Дуже важливо, щоб сіль повністю покрила усю поверхню сала. Можна зробити надрізи у шматку і написати сіль у них
  4. Лавровий листок по 2 штуки треба покласти знизу і зверху шматка сала, потім щільно завертаємо у харчову плівку, пакет або фольгу. Зверху, вже упаковане сало, добре жмакаємо руками.
  5. Залишаємо сало солитися на 6-8 годин при кімнатній температурі, після чого кладемо його у холодильник.

Через 2 дні смачний шпик буде готовий до вживання.

Рецепти засолки сала у цибулинні

Рецепти засолки сала по різним рецептам у домашніх умовах
Смачне сало, приготовлене у цибултнні

Інгредієнти:

  • сало з прошарком – 1 кг;
  • вода – 1 л;
  • цибулиння – 2 жмені;
  • лавровий лист – 3 шт.;
  • сіль – 200 гр;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • духмяний перець – 4 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • паприка і суміш перців за смаком.

Рецепт приготування сала у цибулинні:

  1. У каструлю наливаємо воду, додаємо цибулиння, лаврові листки, сіль і цукор.
  2. Доводимо суміш до кипіння, кладемо в неї сало і слідкуємо, щоб воно повністю було покрито водою.
  3. Після закипання варимо сало 20 хвилин на маленькому вогні.
  4. Знімаємо з вогню, охолоджуємо і ставимо у холодне місце на 12 годин.
  5. Після цього, виймаємо сало з каструлі, обсушуємо, натираємо сумішшю подрібненого часнику, паприки і перцю.
  6. Зберігаємо сало у морозильній камері.

Перед вживанням, сало варто потримати 5 хвилин при  кімнатній температурі.

Смачного!