Простий покроковий рецепт допоможе приготувати маринований виноград. Він буде смакувати і як самостійна страва, і як чудове доповнення до м’яса.

Перед приготуванням потрібно підготувати банки для зберігання маринованого винограду. Для цього потрібно стерилізувати банки: ємністю 1 л – 12 хвилин, банку ємністю 3 л – 20 хвилин. Стерилізувати банки можна як класичним способом – паром, так і у мікрохвильовій пічці.

Маринований виноград, інгредієнти

Для підготовки маринаду знадобиться:

  • вода – 1 л;
  • цукор – 100 гр;
  • оцет – 100 мл.

Для приготування маринованого винограду знадобиться:

  • виноград – 2 кг;
  • гвоздика – 3 шт;
  • духмяний перець – 3 шт;
  • лавровий лист – 1 шт.

Маринований виноград, покроковий рецепт швидкого приготування

  1. Виноград треба перебрати, зняти з гілочок, помити під проточною водою і відкидаємо на дур шлаг, щоб стекла вода.
  2. Готуємо маринад: в 1 л води розчиняємо 100 гр цукру, 100 мл оцту і даємо маринаду закипіти.
  3. У стерилізовані банки викладаємо ягоди винограду, додаємо лавровий лист, гвоздику і духмяний перець.
  4. Заливаємо маринадом і закатуємо банки.

Смачного!