Починається сезон зелені. З’явилось багато свіжої зеленої цибульки і її буде ще більше. Тому ми пропонуємо рецепт з зеленою цибулею. Ніжні коржики з зеленою цибулею у ніжному тісті легко зробити по рецепту з фото.

Тонкі китайські коржики – проста, але дуже смачна закуска. Приготування не потребує багато часу і потрібно всього декілька простих інгредієнтів. На Ваш смак, можна наповнювач робити з варіантами. Чи зробити топінг з зеленого горошку, порізаного гострого перцю, консервованої кукурудзи тощо.

Коржики з зеленою цибулею можна їсти як окремо, так і замість хліба з першими стравами. Це смачний та ситний перекус.

Коржики з зеленою цибулею у ніжному тісті, рецепт з фото, інгредієнти

Для приготування знадобиться всього 4 інгредієнти

  • мука – 250 гр;
  • сіль – 3/4 чайної ложки;
  • зелена цибуля – 2 пучки (щоб порізаного вийшло 1,5 склянки)
  • рослинна олія – 5 ст. ложки.

Коржики з зеленою цибулею у ніжному тісті, рецепт з фото, приготування

У великій мисці змішуємо муку і сіль. Вливаємо воду і добре розмішуємо виделкою. Руками замішуємо тісто. Якщо воно виходить суховате, додаємо ще 1-2 ст. ложки води.

Коржики з зеленою цибулею у ніжному тісті, рецепт з фото
У мисці перетриаємо виделкою муку з сіллю

Перекладаємо тісто з миску на робочий стіл і продовжуємо вимішувати, поки тісто не стане м’яким і гладеньким.

З готового тіста формуємо кулю, накриваємо харчовою плівкою чи рушником і залишимо відпочивати на 20-30 хвилин.

Поки наше тісто відпочиває, миємо та ріжемо зелену цибуля. Для страви потрібно різати тільки зелену частину.

Коржики з зеленою цибулею у ніжному тісті, рецепт з фото
Для начинки коржика потрібна тільки зелена частина цибулі

Тісто ділимо на 4 частини і формуємо з них кульки.

Посипаємо мукою стіл чи дощечку і розкатуємо одну кульку у млинчик. (Поки розкатуємо,  3 кульки, які поки у нас без роботи, знову накриваємо плівкою чи рушником, щоб тісто не підсихало).

Розкатаний у млинчик тісто, змащуємо рослинною олією та викладаємо зелену цибулю рівним шаром. Можна трішечки додати духмяного перцю для аромату.

Рецепт коржиків з зеленою цибулею
Покроково: робимо 4 кульки, розкладаємо цибулю,формуємо ковбаски, з яких робимо равликів

Згораємо млинчик у ковбаску, а потім беремо за кінчик і скручуємо, щоб вийшов равлик.

Равлика розкатуємо скалкою в млинчик вже з начинкою.

Рецепт коржиків з зеленою цибулею
Розкатуємо равлика у млинчик (коржик)

Робимо таке ж сам з тими кульками, що в нас залишились і складаємо коржики один на один, переклавши їх пергаментним папером для випічки.

Беремо пательню, нагріваємо з 1 ст. ложкою рослинної олії та смажимо наш коржик з обох сторін по 2-3 хвилини кожну. Коржик повинен бути золотистого кольору і хрумкий. Так смажимо всі заготовки коржиків. При жарці, як буде необхідно, додаємо на пательню олію.

Рецепт коржиків з зеленою цибулею
Коржики смажимо на розігрітій пательні з ложкою олії

Це цікава страва, адже коржики з зеленою олією, сирі заготовки, можна заморозити. Перед приготуванням їх не треба розморожувати, просто жаримо довше на 2-3 хвилини, ніж свіжі. Чудовий варіант закуски, коли немає часу готувати. При заморожуванні, коржики потрібно перекласти пергаментним папером і скласти у вакуумну упаковку чи у контейнер з кришкою.

Коржики з зеленою цибулею у ніжному тісті, рецепт з фото
Їсти коржики можна з будь-яким соусом

Готові коржики з цибулею викладаємо один на одного. Щоб зручніше було їсти, розрізаємо на 4 частини. Коржик можна їсти замість хліба з першими стравами. А можна смакувати з соусом. Соуси можуть бути будь якими – сметана чи майонез, чи соєвий соус.

Смачного!