Покроковий рецепт цікавих зимових заготовок з буряку,  допоможе зберегти цей корисний і смачний овоч для зимового столу. Завдяки квасолі, консервований буряк може виступати і як гарнір до основних страв.

Консервований буряк з квасолею, покроковий рецепт

Інгредієнти

  • буряк – 2 кг;
  • морква – 2 кг;
  • помідори – 2 кг;
  • цибуля – 2 кг;
  • біла квасоля – 4 склянки;
  • цукор – 1 склянка;
  • сіль – 0,5 склянки;
  • рослинна олія – 1 склянка;
  • оцет 9% – 150 мл.

Консервований буряк з квасолею, покроковий рецепт приготування

  1. Квасолю потрібно на ніч залити водою, а потім варити до напівготовності.
  2. Буряк і моркву потрібно почистити і натерти на крупній тертці.
  3. Помідори і цибулю нарізаємо кубиками.
  4. Усі овочу складаємо у глибоку каструлю, додаємо цукор, сіль і рослинну олію.
  5. Суміш тушкуємо на повільному вогні протягом 2 години, періодично помішуючи.
  6. За 10 хвилин до закінчення приготування потрібно влити оцет і ретельно перемішати.
  7. Готовий салат з буряку і квасолі перекладаємо у стерилізовані банки і закатуємо ключем.