На різні заходи ми готуємо смачні страви, щоб порадувати родину і гостей. Закуски до святкового столу, які можна приготувати у вигляді брускетти з сиром, томатами і прошутто, сподобаються всім без винятку. Ці бутерброди легко і швидко готувати.

Закуски до святкового столу: Брускетта з помідорами

Закуски до святкового столу: брускетти з сиром, томатами і прошутто

Інгредієнти:

  • чіабатта – 2 скибочки;
  • часник -1 зубчик;
  • помідори — 100 г;
  • оливкова олія — 20 мл;
  • бальзамічний оцет — 5 мл;
  • свіжий базилік — 5 г
  • орегано – 1 г;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування брускетти з помідорами

  1. Обсмажити дві скибочки чіабатти на розпеченій пательні з невеликою кількістю оливкової олії так, щоб усередині хліб не був сухим, але зовні покрився хрусткою скоринкою.
  2. Нарізати помідори кубиками, потім заправити їх оливковою олією, бальзамічним оцтом, рубаним базиліком і орегано.
  3. Натерти гарячий підсмажений хліб зубчиком часнику, зверху викласти помідори.

Закуски до святкового столу: Брускетта з авокадо і яйцем

Закуски до святкового столу: брускетти з сиром, томатами і прошутто

Інгредієнти

  • пшеничний хліб – 1 шматочок;
  • авокадо – половинка середнього;
  • яйце -1 шт.;
  • кедрові горішки – 5 г;
  • оливкова олія – 5 мл;
  • білий бальзамічний оцет – 2 мл;
  • руккола – 2 г.

Приготування закуски у вигляді брускетти з авокадо

  1. Беремо скибочку пшеничного хліба і обсмажуємо на грилі або пательні на оливковій олії.
  2. Авокадо нарізати великими кубиками і викласти поверх скибочки хліба.
  3. Відварити яйце-пашот.
  4. Викласти яйце зверху авокадо
  5. Скропити страву оливковою олією і білим бальзамічним оцтом.
  6. Прикрасити обсмаженими кедровими горішками і листям рукколи.

Закуски до святкового столу: Багет з прошутто і гострим соусом

Закуски до святкового столу: брускетти з сиром, томатами і прошутто

Інгредієнти для смачної закуски з прошутто

  • невеликий багет – 1 шт.;
  • прошутто – 20 г;
  • пармезану – 10 г;

Для соусу чімічурі:

  • петрушка – 10 г;
  • кінза – 10 г;
  • оливкова олія — 50 мл
  • цибуля шалот — 10 г
  • зубчик часнику – 1 шт.;
  • оцет хересний — 5 мл;
  • сіль і перець за смаком
  • перець чілі — 5 г.

Приготування бутерброду з прошутто

  1. Багет підсмажити на грилі або на пательні, розрізавши навпіл (якщо дуже маленький) або порізавшина скибочки.
  2. Нарубати зелень, часник і нарізати перець чілі і цибулю шалотт.
  3. Перемішати і ще раз нарізати все разом якомога дрібніше, додати олію, оцет, посолити і поперчити.
  4. Змастити половинки багета соусом чімічурі, зверху покласти прошутто і тонкі пелюстки пармезану.

Смачного!