Смачні, яскраві та чудові гарбузові цукати будуть як смачним частуванням для гостей, так і корисним вітамінним продуктом. Рецепт приготування допоможе легко зробити смакоту. Гарбузові цукати стануть смачним десертом для дітей та дорослих і гостей, які завітають на чаювання.

Гарбузові цукати: необхідні інгредієнти

Для приготування цього смачного десерту, знадобляться прості інгредієнти

  • 1 кг гарбуза;
  • 1 кг цукру;
  • 1 л води;
  • 1 апельсин
  • Кориця і гвоздика на смак

Гарбузові цукати: процес приготування

Гарбуз для цукатів треба обирати яскравих сортів, він повинен бути повністю стиглим. Гарбуза почистити та порізати кубиками чи брусочками. Слід пам’ятати, що при висиханні, цукати зменшаться за об’ємом.

  1. Для пригодовування сиропу необхідно у каструлю налити 1 літр води, додати цукор, добре перемішати, довести до кипіння.
  2. Апельсин для сиропу. Зняти цедру з апельсину. Також, у сироп можна додати сік апельсину, тоді у цукатів буде більш виражений апельсиновий присмак. Замість апельсину, можна використати цедру лимону.
  3. Обережно викласти у гарячий сироп шматочки гарбуза й проварити на невеликому вогні ще 5 хвилин, постійно помішуючи, щоб нічого не підгоріло. Через 5 хвилин зняти з вогню й дати охолонути.
  4. У сироп додати цедру апельсину (чи лимону) та апельсиновий сік (за бажанням зробити більш насиченим апельсиновий відтінок цукату). Також за бажанням, в цукати можна додати гвоздику, але смак може бути трошки різкіше. Гвоздики можна замінити на ванілін.
  5. Потім знову поставити каструлю з інгредієнтами на вогонь та варити 5 хвилин. Потім зняти з вогню та дати можливість охолонути. Цю процедуру потрібно повторювати 5 разів, завдяки цьому цукати придбають прозорий та бурштиновий колір.
  6. Злити сироп, викласти цукати у друшляк, щоб позбутися надлишків сиропу.
  7. На пергаментний або пекарський лист паперу викласти цукати та поставити у духовку, попередньо розігріту до 50 градусів та висушити.