Переробка врожаю з городу і саду триває. За покроковим рецептом нескладно буде приготувати виноградне желе. Воно буде мати чудовий смак і нагадає холодною зимою про чудові літні дні.

Виноградне желе готуємо за покроковим рецептом, інгредієнти

Для приготування цього виноградного желе знадобляться досить прості продукти:

  • виноград -1 кг;
  • вода – 350 мл;
  • цукор – 600 гр.

Виноградне желе готуємо за покроковим рецептом, не пропускаючи жоден крок

Для приготування цього желе, потрібно брати недозрілий виноград з щільною м’якоттю.

  1. Ягоди обриваємо з гілочок, перебираємо, миємо і відкидаємо на дуршлаг, щоб стікала вода.
  2. Воду ставимо на вогонь, даємо закипіти і опускаємо туди виноград. Після закипання проварюємо 15 хвилин.
  3. Після чого знімаємо з вогню і перетираємо ягоди через сито.
  4. Отримане пюре ще протираємо через кілька шарів марлі.
  5. Потім, через кілька шарів марлі фільтруємо мезгу (тверді залишки винограду).
  6. Утворене виноградне пюре уварюємо вдвічі, після чого поступово додаємо цукру.
  7. Виноградне желе варимо до тих пір, поки воно не почне швидко густіти. Обов’язково постійно перемішуємо, щоб желе не пригорало.
  8. Гаряче виноградне желе розкладаємо по сухим, заздалегідь стерилізованим ємностям і закатуємо ключем.

Смачного!