На смак варення з кабачків з лимоном нагадуватиме скоріше ананасове чи апельсинове, але аж ніяк не овочеве. Зазвичай, прийнято готувати варення з фруктів та ягід, але овочеве варення також має чудовий смак і містить в собі багато корисних речовин

Варення з кабачків з лимоном, інгредієнти

  • лимон – 1 шт;
  • кабачки – 1 кг;
  • цукор – 1 кг;
  • вода – півсклянки.

Варення з кабачків з лимоном, приготування

Щоб мати варення з кабачків, потрібно спершу приготувати сироп

  1. В емальовану ємність потрібно викласти цукор, залити водою і перемішувати, поки не утвориться однорідна консистенція.
  2. Поставити ємність на середній вогонь і варити, помішуючи, поки сироп не приготується.
  3. Кабачки миємо, чистимо і ріжемо на кубики. Якщо є насіння – видаляємо.
  4. Лимон миємо і дрібнимо разом з цедрою.
  5. Кубики кабачків обережно викладаємо у киплячий сироп.
  6. Після нового закипання сиропу з кабачками, додаємо подрібнений лимон і варимо ще протягом 40 хвилини.
  7. Після чого знімаємо з вогню і розкладаємо по теплим стерилізованим банкам і щільно накриваємо кришками.

Підказка – як можна стрилізувати банки різними способами

Смачного!