Сезон збору врожаю активно продовжується. Чимало ягід і фруктів ми консервуємо на зиму. За покроковим рецепт буде нескладно приготувати варення з винограду і моркви. Воно буде смачним і корисним.

Варення з винограду і моркви, інгредієнти

Для приготування цього смачного варення знадобляться наступні продукти

  • виноград – 2 кг;
  • морква – 1 кг;
  • цукор – 1,9 кг;
  • вода кип’ячена охолоджена – 200 мл;
  • лимонна кислота – 1 ч. ложка;
  • кориця мелена – 0,5 ч. ложки;
  • кмин- щіпка.

Варення з винограду і моркви приготування за покроковим рецептом

  1. Виноград знімаємо з гілочок, перебираємо, миємо під проточною водою.
  2. Чисті ягоди кладемо у глибоку каструлю, засипаємо цукром, додаємо воду і кип’ятимо на повільному вогні, часто перемішуючи.
  3. Виключаємо вогонь і залишаємо каструлю на добу.
  4. Моркву потрібно почистити, помити і нарізати кубиками, приблизно 1х1 см.
  5. Через добу – нарізану моркву необхідно додати до винограду і знову ставимо каструлю на невеликий вогонь.
  6. Після закипання проварюємо ще 5 хвилин, часто перемішуючи. І знову знімаємо каструлю з вогню і залишаємо на 12 годин.
  7. Потім до варення додаємо мелену корицю, лимонну кислоту щіпку кмину і знову кип’ятимо 5 хвили на невеликому вогні.
  8. Готове варення гарячим розливаємо по стерилізованим банкам і закручуємо.

Смачного!