Не завжди у господині є можливість купувати свіже м’ясо до столу. Тому досить часто ми купуємо м’ясо с запасом на тиждень, а то й більше. В такій ситуації, важливо знати, як правильно зберігати м’ясо, щоб воно не втратило свій смак і корисні властивості, і з нього можна було готувати смачні страви.

Важливо пам’ятати: м’ясо, яке ми не готуємо одразу, а плануємо зберігати – ніколи не миємо. Кожен шматок м’яса потрібно упакувати.

Як правильно зберігати м’ясо у холодильнику

Якщо у Ваш холодильник тримає температуру в камері від +5 до +7 градусів – м’ясо там може зберігатися не більше, ніж 10 годин.

При температурі всередині холодильника від 0 до +5 градусів – не більше доби.

При температурі в холодильнику від -4 до 0С градусів – м’ясо може зберегти свою якість і харчові властивості до двох діб зберігання.

Як правильно зберігати м’ясо у морозильній камері

В залежності від ступені проморожування в морозильній камері, м’ясо може зберігатися лише певний термін, який важливо контролювати.

При температурі в морозильці від -8С до -12С градусів – м’ясо може зберегти не більше 4 місяців.

При температурі в морозильній камері від -12С до -18С градусів – до 8 місяців.

При температурі від -18С до -24С градусів – до 12 місяців.

Такі параметри прийнятні для птиці у цілому вигляді чи для м’яса великим шматком. Порціонні шматочки і фарш мають строк зберігання у 2 рази менше.

Всі продукти харчування мають свій термін зберігання.