Для кімнатних рослин дуже важливо, щоб Ваші квіти отримували і поживні речовини, і достатньо вологи та освітлення. Щоб Ваші рослини пишно квітували, необхідно підживлювати квіти. Флористи дають рекомендацію щодо підживлення ваших рослин навесні.

Підживлення кімнатних рослин цукром

Гарний спосіб підживлення кімнатних квітів за допомогою цукру. Цукор розпадається на глюкозу і фруктозу. Саме глюкоза і робить чудеса. Вона є джерелом енергії всіх процесів життєдіяльності рослин.

Для приготування такого підживлення потрібно розвести 1 ст. ложку цукру в 0,5, літра води або просто посипати землю цукром в горщику, а потім полити.

Підживлення кімнатних рослин рициновою (касторовою) олією

Рицинова (касторова) олія ідеально підходить для квітуючих рослин. Для цього підживлення потрібно підготувати: 1ч. ложку рицинової олії на 1 л води. При застосуванні такого підживлення з рициновою олією рослини будуть швидше зростати, гарно квітувати і не хворіти.

Підживлення кімнатних рослин з шкірками цитрусових

Для підживлення рослин, флористи пропонують спробувати ще один розчин. Шкірки від будь-яких цитрусових фруктів потрібно залити водою і дати настоятися одну добу, а потім цим настоєм можна поливати Ваші кімнатні рослини.

Підживлення кімнатних рослин з аспірином

Раз на 2 місяці флористи рекомендують проводити профілактику захворювань у Ваших кімнатних рослин. 1 пігулку аспірину потрібно розчинити в 1 літрі води і поливати. Якщо так робити, то Ваші рослини будуть стійкими до захворювань, а листя буде мати більш насичений зелений колір. Окрім цього, збільшиться швидкість зростання.

Підживлення кімнатних рослин з молоком

Небагато господинь знають, що молоко можна використовувати і для догляду за кімнатними рослинами. Для підживлення потрібно підготувати розчин у пропорції 1 ч.ложка на 1 літр води. Також, розчином з молоком можна протирати листя. Розчин повинен бути 1:10. Намочіть ватний спонж у цьому розчині і протирайте листя один раз на тиждень. Після такої процедури, листя рослин будуть блищати, даруючи Вам радість милування.