Кисломолочні продукти містять багато корисних бактерій, які покращують роботу кишківника, тому так важливо вживати їх щодня. Ці бактерії допомагають відновлювати мікрофлору та підвищують імунітет. До базових кисломолочних продуктів відносять кефір, йогурт, сир.

Що важливо знати про кисломолочні продукти

У кисломолочних продуктах міститься багато корисних речовин, які покращують травлення, всю роботу шлунково-кишечного тракту.

У кисломолочних продуктах містяться вітаміни А, В, D та мінерали – вони нормалізують обмін речовин.

Біфідобактерії, які застосовують у процесі квашення, дають незамінні амінокислоти, які знижують рівень холестерину, тобто таким чином очищують кров.

Кисломолочні продукти запобігають депресії

Вживання кисломолочних продуктів можна розглядати, як профілактику депресивного стану. У ШКТ міститься серотонін – всім відомий гормон щастя. Виходячи з цього, зрозуміло, наскільки важлива здорова мікрофлора нашого шлунку і кишечника. Кисломолочні продукти містять триптофан, який необхідний для утворення цього «щасливого гормону» – серотоніну. Науковці вважають, що одна склянка йогурту на день здатна підтримувати правильний баланс мікрофлори і позбавить людину від ознак депресії.

Для підвищення енергії тіла корисно вживати сир

Кисломолочний продукт – сир, являє собою концентрацію корисних і важливих для організму речовин: білків, фосфору, кальцію, магнію, групи вітамінів А, Е, З і В. На думку багатьох медиків і дієтологів, 10 столових ложок сиру здатні замінити повноцінний прийом їжі. Цієї кількості сиру достатньо, щоб надати людині необхідну енергію і уникнути відчуття голоду.

Кисломолочні продукти як бактерицидний засіб

Продукті, які отримують після молочного бродіння за допомогою ацидофільної палички – різновиду ацидофільних бактерій – мають широку бактерицидну дію. Цей вид бактерій залишається після обробки природним бар’єром для всіх бактерій – шлунковим соком. Отримані бактерії потрапляють у всі відділи шлунково-кишечного тракту. Ацидофільні напої (ацидофільне молоко), містять в собі багато вітаміну В, що значно укріплює імунітет людини.

На користь кисломолочних продуктів для схуднення, зважають дієтологи. Адже кисломолочні продукти не надто калорійні і при цьому поставляють організму величезну кількість вітамінів та необхідних мікроелементів. Тому так важливо щоденно вживати кисломолочні продукти.