Полуниці та її користь для організму людини не викликає ніякого сумніву у всіх людей. Крім цього, цю смачну ягоду дуже люблять і діти, і дорослі. На ринку вже продають полуницю. А на наших городах, згідно Місячного посівного календаря на червень 2019 року, перший врожай полуниці цього року можна вже збирати 2 червня.

Полуниці та її користь для організму людини, як правильно вибирати для вживання

Потрібно вибирати суху, без зовнішніх пошкоджень ягоду. Вона повинна мати насичений колір і сильний аромат, що говорить про її стиглість. Намагайтеся купувати ягоду на ринку, а не в магазинах, так як саме на ринку вона не зберігається довго.

Полуниці та її користь для організму людини, важливі властивості

Полуниця для серця і кровоносної системи

Мідь, молібден, залізо і кобальт – незамінні джерела для кровотворення, а саме цими мікроелементами багата полуниця. За рахунок вмісту магнію вона являється профілактичним засобом від інсультів, а калій сприяє правильній роботі серцевого м’яза і регулює рівень артеріального тиску. Плоди цієї ягоди багаті фолієвою кислотою, яка зміцнює судини і запобігає їх ламкості.

Полуниця для кісток і зубів

Кальцій і фтор укріплюють кістки і зуби, а їх багато в полуниці. Вітамін С сприяє відновленню і оновленню сполучної тканини і покращує якість внутрішньо суглобової рідини.

Червоний колір полуниці обумовлений В-каротином, він забезпечує оновлення клітин і еластичність шкіри, розгладжує зморшки. Вітамін Е є антиоксидантом і уповільнює процеси старіння.

Полуниця корисна для імунітету

Вітаміну С в полуниці більше ніж у лимоні. А кожен знає, що саме цей вітамін зміцнює імунітет. Саліцилова кислота, що міститься в полуниці, має антибактеріальний ефект і навіть має слабку жарознижувальну дію.

Не варто забувати, що полуниця є сильним алергеном, тому варто пам’ятати про помірність вживання цієї ягоди.