Серпень активно готує нас до зими. Консервація на зиму овочів і фруктів зробить наші страви більш смачними і нагадають про спекотне літо холодною порою. Рецепт солодких огірків з морквою сподобається тим, хто не любить занадто гостри смак.

Консервація на зиму: рецепт солодких огірків з морквою, інгредієнти

На трилітрову банку консервації на зиму нам знадобляться наступні продукти:

  • огірки – 1,5 кг;
  • вода – 1, 5 л;
  • морква – 1 шт невеликого розміру;
  • часник – 2-3 зубчики часнику;
  • цукор – 6 ст. ложки;
  • сіль – 2 ст. ложки;
  • оцет 9% – 7 ст. ложок;
  • кріп – 3 зонтики;
  • листя хріну – 1 шт. середнього розміру;
  • смородина – 1-2 великі листки
  • вишня – 2-3 листочки;
  • перець горошок – 2-3 горошини;
  • гвоздика – 1 шт.

Консервація на зиму: рецепт солодких огірків з морквою, приготування

  1. Добре простерилізувати банки і кришки під консервування.
  2. Помити і просушити рушником огірки, помити листя (хріну, смородини, вишні) і моркву.
  3. На дно стерилізованих банок потрібно покласти порізану на довгі смужки моркву, часник, кріп і листя рослин. Потім кладемо підготовлені огірки.
  4. Заливаємо огірки окропом (100°C) та накриваємо стерилізованими кришками. Залишаємо до повного охолодження води.
  5. Воду з банок, яка повністю охолола, переливаємо з банок у каструлю, кип’ятимо.
  6. Після закипання води додаємо у каструлю цукор і сіль, і варимо до їх повного розчинення на повільному вогні.
  7. В кожну банку додаємо оцет і потім додаємо готовий маринад з каструлі.
  8. Після додавання маринаду, закриваємо банки кришками (обов’язково повторно простерилізуйте їх) і закриваємо ключем для консервації.
  9. Ставимо банки на кришку і накриваємо теплою ковдрою до їх повного охолодження.